Følg os

Bolig

Sådan kommer du bedst ud af dit lejeforhold

Kvinde læser

Når du skal opsige dit lejemål, så er der en række ting, som er gode lige at huske, når man er på vej ud af døren. Dette indlæg er ikke så personligt fokuseret (ift. eventuelt venskab til udlejer), men fokuserer mere på at undgå eventuelle tvister.

Fraflytningssyn og depositum

Rådet her er egentlig ret simpelt, men mange går alligevel galt i byen her. Du skal som lejer være enig i rapporten, som bliver udarbejder ift fraflytningssynet før, at du underskriver. Mange skriver blot under uden egentlig at tjekke, om de er helt enige i indholdet. Ydermere er der mange, som blot underskriver fordi de ikke lyster en eventuel tvist. Dette kan dog koste dyrt. Det er vigtigt, at du som lejer er enig i, at det er dig som har forvoldt eventuelle skader.

Her kan det være et godt råd, at tage nogle billeder før et fraflytningssyn. Det er desuden rigtig godt, hvis man også har taget nogle billeder ved indflytning, så der ikke kan forekomme tvivl, hvis du mener, at skaden var der allerede ved indflytning. Dette gøres, så man undgår, at skulle af med mere af sit depositum, end hvad der egentlig er korrekt. Man kan som lejer hurtigt komme til at betale for meget fra sit depositum, hvis man skal hæfte for flere skader end man er skyld i.

Man skal som lejer altså dels ikke frygte at sige fra, men så skal man også huske at dobbelttjekke, om man er enig i rapportens indhold.

Opsigelse

Når man har planer om at flytte fra sit nuværende lejemål, så skal man huske at tjekke sin lejekontrakt og opsige rettidigt. Det kan være, at man skal flytte et nyt sted hen en bestemt dato. Hvis man ikke opsiger rettidigt, så kan man risikere at skulle betale husleje, selvom man ikke længere bor i lejemålet. En typisk opsigelse vil være mellem 1-3 måneder, alt efter ens lejeforhold. Dette vil som hovedregel fremgå af ens lejekontrakt. Her kan det være en fordel at søge hjælp fra diverse juridiske sider.

Her kan det anbefales at besøge DIGURA – her kan man få hjælp til sådanne ting. Skulle der opstå tvister, hvor du tror, at du har betalt for meget i husleje, du ikke har fået nok tilbage i depositum, så kan du sågar få vurderet din sag af dem ganske gratis. De kan ydermere føre sagen for dig, hvis det skulle være. Du betaler kun, hvis du vinder sagen. Her betaler man kun 20-25 % (alt efter om du er medlem eller ej). Dette fjerner altså risikoen for høje sagsomkostninger.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *